tiistai 28. elokuuta 2018

English muffins


Heipä hei ihanaiset!
Mitenkä teillä on mennyt?

Onko teillä jokin sellainen asia johon tutustuitte lomamatkallanne ja johon ihasatuitte?
Minä itse ihastuin english muffins nimisiin pieniin "sämpylöihin".

Olen joskus aikaisemmin sellaisia leiponut sillä näitä  ei Suomesta saa.
Nyt kun gluteenittomalla dietillä niin piti kehitellä gluteeniton versio näistä
joita kokeilin leipoa.






Jos olet gluteenittomalla dietillä ja haluat kokeilla leipoa näitä niin
tässäpä teille resepti.


English Muffins (gluteeniton )


2 dl lämmintä maitoa
2 tl jauhettua psylliuminkuorta ( fiberhusk )
1 1/2 rkl sokeria
25 gr hiivaa
1 kananmuna
25 gr huoneenlämpöistä leivontamargariinia
350 gr gluteenitonta jauhoa
1 tl suolaa
muutama rkl polentaa

lämmitä maito ja sekoita joukkooon psyllium ja anna hetken turvota,
sekoita joukkoon hiiva jonka jälkeen lisäät loput ainekset.
vaivaa taikinaa ainakin 10 minuuttia koneella.
Aluksi taikina vaikuttaa löysältä mutta hetken kuluttua ( vaivatessasi ) huomaat taikinan saavan koonteämmän muodon ja alkaa itroilemaan astian reunoilta.
Öljyä jokin astia,
laita taikina öljyttyyn astiaan
ja peitä tuorekelmulla,
 anna taikinan nousta kipossa noin tunnin.
jauhota työalusta ja vaivaa taikinaa siinä hetken jotta siitä tulee "tasainen",
kaulitse noin 2 cm paksuiseksi ja painele pyöreitä "pullia" vaikkapa lasin avulla ( halkaisija n.9 cm ) jos sinulta ei muuta löydy.
Tästä taikinasta pitäisi syntyä 8 muffinssia.
Kääntele muffinssit polentassa ja anna nousta tuorekelmun alla noin 30 minuuttia.
lämmitä teflon tai valurautapaistinpannut
miedolla lämmöllä, nosta kohonneet muffinit paistinpannutlle.
Paista niitä noin 7 minuuttia molemmin puolin kunnes ovat saaneet kauniin ruskean värin ja vaikuttavat
kypsiltä.

















Näitä voi syödä voin ja juuston kera tai sitten jonkin ihanan hillon kera.





Ihanaa päivää sinulle ♡




Halauksin


Erica  💜





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti