maanantai 16. kesäkuuta 2014
Tämäkin aamu valkeni aurinkoisena. Tosin ovat luvanneet sadetta täksi päiväksi.
En kaipaa.


Koska eilinen päivä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen päätimme tehdä pienen retken Raaseporissa.
Ensiksi suuntasimme Snappertunaan. Siellä kävimme Raaseporin linnanraunioilla.
Linna on rakennettu luultavasti 1300-luvulla. Siitä voit lukea lisää tästä.Ilmeisesti näimme linnanneidon niityllä poimimassa kukkia.

Snappertunan jälkeen suuntasimme kohti Fiskarsia.En ole missään muualla törmännyt liikennemerkkiin joka varoittaa sorsista ;)
Fiskarsista voit lukea enemmän täältä. Wikipediaa kun lukaisin törmäsin tuttuun nimeen minulle sukututkimuksesta. Peter Thorwöste.  Hän sattuu olemaan minun , miten se sitten suomeksi sanotaankaan, yhdeksäs isoisä ( 9th great grandfather ) Isoisäni äidin isän äidin isän äidin äidin äidin äidin isä......


Eli jos puuhun katsoo niin se menee näin:

     Erica  ( minä)
→ Birgitta Nyström (äitini)
→  Algot Axel Rönnblad ( Birgitan isä )
→  Edit Josefina Rönnblad ( Algotin äiti )
→  Gustaf Rosenqvist  ( Editin isä )
→ Margareta Lovisa Rosenqvist (Gustafin äiti )
→  Anders Niklas Söderstedt ( Margaretan isä )
→  Kristina Lietzén ( Andersin  äiti )
→  Kristina Abrahamsdotter Collina ( Kristinan äiti )
→ Kristina Danielsdotter Thorsberg  (Kristinan äiti )
→  Margareta Magdalena Petersdotter Thorwöste  ( Kristinan äiti )
→  Petter Henriksson Thorwöste (Peter Thorwöste)  ( Margaretan isä )Onko kukaan teistä käynyt Raaseporin linnanraunioilla? Fiskarsin ruukissa ? Fiskars on myös sellainen kohde jonne lapsetkin voi ottaa mukaan. Iso leikkipuisto jossa on paljon " vempaimia " ja muutenkin paljon nähtävää. Meillä on usein matkassa mukana eväskori vaikka asumme aivan nurkissa.Mukavaa juhannusviikkoa! 
1 kommentti:

  1. Hei! Tuo oli kiva tieto, että Raaseporissa on linnanrauniot. Olen heikkona niihin. Täytyykin joskus käydä tutustumassa. Fiskarsissa on tullut poikettua pari kertaa, viimeksi viime kesänä antiikkimarkkinoilla :-) Viehättävä paikka :-) Sukututkimuksessa on niin parasta se, kun löytyy mielenkiintoisia juttuja. Itse sain selville, että entinen juoksijasuuruus Hannes Kolehmainen kuuluu sukuuni, tosin melko kaukaa kylläkin. Mutta se taitaa selittää sen, miksi nuorena harrastin niin kovasti yöjuoksuja ;-) Geeneistähän se johtui :-) Oikein hyvää juhannusta! Terv. Jaana

    VastaaPoista