sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Laventelinkasvattaja

Hei taas pitkästä aikaa teille kaikille!
Tullut taas pieni tauko bloggaamisessa ;)
Paljon on ehtinyt tapahtua tänä aikana. Mm on tämä bloggari taas vuodella lähempänä eläkeikää. Sekä koira että minä ollaan jouduttu ampiaisten  pistojen uhriksi. Ja molemmat naamaan. Minua pisti 2 ampparia ja koiraa 1.
Ilahduin eilen valtavasti kun tulin kotiin ja huomasin laventelini kukkivan!!! Istutin viime keväänä siemenistä laventelia jotka sitten länttäsin kukkapenkkiin. En tosin odottanut sen talvehtivan vaan kuolevan pois, sillä kaikkialla on lukenut että se on vaikea saada talvehtimaan Suomessa. Minun talvehti ja nyt aivan täynnä kukkia!! Onko minulla sittenkin vihreät sormet?!?! Vai onko tämä vaan vahinko?Mårbackani on selvinnyt vaikka se rassukka on joutunut elämään vähäisellä kastelemisella. Vanhempi poikani ollut kotona sillä hän kesätöissä mutta hän EI OSAA kastella kukkia. Tai siis EI MUISTA. Eihän se sellainen kovin tärkeää teinin elämässä ole ;) Oliivipuunikin tekee uusia lehtiä.Pakko hieman Googlettaa oliivipuun hoidosta sillä en tiedä siitä yhtikäs mitään.
Tänään on sitten keksittävä tekemistä täällä kotona sisätiloissa. Sanovat että ukonilmaa luvassa. Tuonne merelle kun katsoo niin alkaahan siellä kasaantua hieman tummia pilviä......

Toivotan nyt teille kaikille ihanille oikein mahtavaa sunnuntaita!
Ja kaikille uusille lukijoilleni sanon tervetuloa.Toivottavasti viihdytte ja saatte inspiraatioita mukaanne!!


Halauksin,


5 kommenttia:

 1. Ihan selvästikin sulla on virheät peukalot kun olet onnistunut laventelin kanssa:)
  Aiai, varmasti kipuili nuo ampparin pistot, huh...
  Niin kaunis on tuo Mårbacka♥
  Ihanaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ehkä minulla piileviä kykyjä jotka olleet todella syvällä piilossa ;)
  En suosittele kenellekään tulla pistetyksi ampparista.
  Sunnuntai jatkoja sinulle

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit, minulla on myös laventelia ja kylvin siemenet aikaisin talvella mutta edelleenkään ei kukkia....
  Olen kade! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan kukkinut ensimmäisenä vuotena. Joten kärsivällisyyttä. Kyllä ne vielä kukkivat jos onnistut saamaan ne talvehtimaan.

   Poista
 4. Heips, sattumalta tulin tälle sivulle ja nyt on ihan pakko kommentoida. Minulla on mökkipihassa Kirkkonummella "laventelipelto" eli oikeasti kukkapenkki portaiden vieressä ja vanhimmat pehkot ovat selvinneet jo viidestä talvesta. Haravoin syksyllä vaahteranlehtiä niiden päälle ja kevään suurin jännitys on aina - ovatko ne selvinneet?

  VastaaPoista