lauantai 11. toukokuuta 2019

Pullantuoksu


Hei ihanat! Tänään loikoiltiin pojan kanssa sängyssä tovin herättyämme ennen kuin nousimme sieltä ylös. Aamupalaksi leivoin meille porkkanaleivän, paloittelin hedelmiä. Istuimme aamiaipöydän äärellä ja keskustelimme siitä mitä me tänään tekisimme. Päätimme leipoa pullaa. Aamupalan jälkeen valmistin pullataikinan. Tänään meillä leviää pullan tuoksu.











Tänään nautimme vastaleivotuista pullista kahvin ja kaakaon kera. Nykyään leivon meidän kaikki leivät sillä mielestäni ei tuo gluteeniton vaihtoehto ole kummallinen kaupoissa. Netistä olen bongannut monta helppoa reseptiä jotka ovat muunneltavissa. Meillä suosikki on porkkanavuoka jonka joskus muunnan niin että raastetun porkkanan tilalle laitan raastettua juustoa. Toiven suosikki on patongit joinka taikinasta teen joskuk sämpylöitä. Englishmuffins on kanssa sellainen jonka usein leivon. Niitä nautitaan voin ja juuston kera tai sitten hillon. Nam....






Tässä jaan teille tämän minun käyttämäni reseptin. Minä käytän joskus pussillisen kuivahiivaa tuoreen tilalla. Silloin sekoitan hiivan jauhoihin. Jolloin lämpimään maitoon lisätään vain psyllium.


Ohje (n.15kpl) :


3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

Täytteeksi: voita, kanelia ja sokeria

kananmunaa voiteluun
raesokeria  pinnalle



Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti korvapuusteja. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota täytteeksi tarkoitetusta jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita siivula ja levitä niitä tasaisesti miltei koko taikinan alalle. Levitä voi veitsellä tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle hienoa sokeria ja kanelia. Rullaa taikinalevy tiiviiksi rullaksi (voit kostuttaa rullan loppupäätä hieman vedellä, että se tarttuu kunnolla kiinni taikinapötköön) ja leikkaa vinottain korvapuusteiksi. Kohota pullia lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.  Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.












Aurinkoa päivääsi ♡



Halauksin

Erica  ♡







2 kommenttia: