keskiviikko 27. elokuuta 2014

Red Velvet cake





Hei taas!
Ja kiitoksia kommenteistanne edelliseen postaukseeni.

Eilen halusin leipoa jotain. Apunani minulla oli kaksi poikaa ( onneksi ) joista toinen piti huolen että kaikki aineksiet tulee mitattua oikein ;).

Jo aikoja sitten näin netissä kakun nimeltä Red Velvet cake, joka kiinnitti huomioni ollessaan mielestäni erikoisen näköinen. Kakkutaikina nimittäin on TUMMANPUNAINEN..
Joten ei kun etsimään kakun resepti.




Kakku leivottiin ja vasta kakun syönnin jälkeen muistin että olisi ollut kiva ottaa kakusta kuva.
Ei paniikkia. Lainasin netistä kuvan.Hih.....








Jos teistä joku on kiinnostunut reseptistä niin tässä se tulee


RED VELVET CAKE

Ainekset joita kakkuun tarvitset:

2 kananmunaa
3 dl  hienosokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 rkl tummaa kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1rkl valkoviinietikkaa
1dl rypsiöljyä
2dl piimää
2 rkl punaista karamelliväriä



Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita muna/sokeriseokseen.
Lisää valkoviinietikka, öljy, piimä ja karamelliväri ja sekoita sileäksi taikinaksi.
Kaada voideltuun vuokaan, n.1 1/2 litraa, ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. 
Anna kakun hieman viiletä vuoassa.
Poista kakku vuoasta ja anna jäähtyä.



Kuorrute vaihtoehtoja on monta.
Itse kokeilin seuraavaa 


4 kananmunavalkuaista
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 gr margariini ( huoneenlämpöinen )



Kuorrutteen valmistat seuraavasti:

Vispaa munanvalkuaiset lämpimässä vesihauteessa.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiinteää.
Siirrä kulho kylmään vesihauteeseen ja vatkaa kunnes marenki on jäähtynyt.
Lisää margariini pieninä paloina. Jatka vatkaamista kunnes kaikki margariinin lisätty.
Tätä marenkia laitetaan sitten kakun väliin ja päälle.



Toinen kuorrute jota voi kokeilla on seuraava:


200 gr tuorejuustoa esi.Philadelphiaa
350 gr valkoista suklaat
250 gr margariinia ( huoneenlämpöinen )


Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto kulhossa ilmavaksi ja lisää vuorotellen valkoista suklaata ja margariinia. Vatkaa kunness kuohkeaa ja ilmavaa.




Varmaan moni kauhistui valkoviinietikasta reseptistä. Niin minäkin tein. Ajattelin että tuo kakku ei voi maistua hyvältä. Sain syödä sanani. Kakku on ihanan kuohkea ja maukas.






Mukavaa keskiviikkoa!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti