perjantai 10. tammikuuta 2014

Kielellinen sekamelska ja uupumusta

Viikot ne vain vierivät.
Mitään fixua en saa aikaiseksi.
Tämä sietämätön uupumus mikä minua piinaa....
Aamuisin ei millään meinaa saada itseään taivuteltua sängynpohjalta ylös. Silmät eivät meinaa pysyä auki. Ei millään jaksaisi edes istua. Voimat poissa.
Ja tämä synkkyys ja harmaus mikä meillä vallitsee.
Ei me vielä ainakaan olla saatu sitä lunta mitä meille tännen etelä Suomeen luvattiin täksi päiväksi.
Ei tuolta taivaalta tällä hetkellä tule yhtikäs mitään.


Toivon todellakin että vointini tästä kohenisi. Kuukauden päästä meillä se Lontoon matka.
 Meillä pikku mies kyselee joka päivä että joko me nyt lähdetään Lontooseen?!
Hän on jo kovin sinne menossa :) .
 Harmittaa ja vit....aa kun ei mitään saa aikaiseksi. En minä ole tottunut siihen että en saa mitään aikaiseksi. Väistämättä sitä suuttuu itselleen, vaikkakin tiedän että tämä ei minusta johdu. Ei minulle ole laiskamato iskenyt.Toimintaterapiajakso alkoi pikku herralla taas. Siellä on kiva käydä kun siellä saa kiipeillä ja keinua ;). Toimintaperapiajakson jälkeen alkaa taas puheterapia.
On tuo puheenkehitys ja kielien oppiminen mielenkiintoinen asia. Omaa muksua kun seuraa niin sitä väkisinkin ihmetyttää miksi ja miten tuo mukula oppii rakentamaan lauseita englanniksi?! Mistä hän tietää mitä hänen käyttämät sanat tarkoittavat ? Routsiksikin on jo alkanut sanat menemään oikeaan järjestykseen lauseissa, mutta suomi junnaa vielä paikoillaan.
Hän osaa yllättää minua joka päivä. Olen kuullut lauseita kuin " mummy, could I please have a sandwich ( saisinko voileivän ),  "does this lego go down the drain?" ( mahtuuko tämä lego menemään viemäristä alas ), I put this in the trash ( laitan tämän roskiin ) jne jne. Hän puhuu usein englantia kotona, jolloin minun on lausuttava hänen sanomansa ruotsiksi puheterapeutin mukaan.
Meillä vallitsee sellainen kielellinen kaaos että ei ole tosikaan. Olen leikilläni sanonut avokille, että C saa toimia Englannissa isilleen tulkkina ;) . Poika puhuu parempaa englantia kuin isänsä :) .

Nyt saisi sitä lunta tulla edes hiukan. Niin että se peittää maan. Ei mitään metritolkulla vaan sillai sopivasti.
Mukavaa alkanutta viikonloppua!9 kommenttia:

 1. No ainakin tavattoman kauniita kuvia olet saanut aikaiseksi otettua <3 Minullakin on hiukan saamaton vaihe, kun olen niin väsynyt ja nyt taas loukkasin jalkanikin. Hurjasti tsemppivoimia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai piti sinun mennä loukkaamaan jalkasi :(.
   Voimia ja jaksamisia myös sinulle

   Poista
 2. Ihania kuvia! Toivotaan että teillekin sinne etelään tulis lunta, meille tänne Rukan juurelle tuli parin päivän aikana lunta lisää noin 40cm. Voisin muutaman rekkakuormallisen teille laittaa tulemaan valoa tuomaan ;)

  Olen käsittänyt että olet ruotsinkielinen ja miehesi suomenkielinen elikkäs mistä poika on englannin oppinu?

  Terveisin Pohjosen tyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)
   Voi kunpa meilläkin olisi jo tuon verran lunta. Tänään tosin saatiin lunta. 1cm paksuinen lumipeite maassa :).
   Kyllä olen ruotsinkielinen ja isäntä suomenkielinen. Poika on englannin oppinut lasten piirretyistä. Hänen intohimonsa on Tuomas veturi ja hän imee itseensä sanat kuin sieni ;).
   Terveisiä sinne pohjoseen

   Poista
 3. Iloista viikonloppua ja mukavaa reissun odotusta :)
  Tuo apteekkarinlipasto on vallan upea!

  VastaaPoista
 4. Täältä sivusta olen jo pitkään seuraillut blogiasi ja ihania kuviasi <3
  Kiitos, että jaksat päivittää sivustoasi.
  Puhallan - ahh, niin hartaasti odotettuja - lumihiutaleita sinne päin. Täällä keskisessä Suomessa sataa vihdoin lunta :)))
  Jaksuhalaus sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Taisi puheltelusi auttaa, sillä saimme tänään hieman lunta.

   Poista
 5. Hei, ja terveisiä Virkkalasta! Olen seuraillut blogiasi ja ihastellut kaikkea kaunista, mitä olet saanut aikaan. Toivon sinulle kaikkea hyvää, kevättä kohden ollaan menossa ja valo ja lämpö lisääntyy. Toivottavasti jaksat edelleen päivittää blogiasi. Se on minulle ilon ja inspiraation lähde. Hienoa, etteivät vastoinkäymiset ole lannistaneet luovuuttasi ja esteettistä tajuasi.
  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista