maanantai 29. heinäkuuta 2013

Laventelisokeria

ja -korppuja.
Oletko koskaan maistanut laventelikorppuja?! Itse en ole valmistanut mutta maistanut. Niihin jää koukkuun ;).
Tänään minulla tiedossa korppujen leipominen.
Valmistin laventelisokeria sunnuntaina ja sain päähäni leipoa laventelin tuoksuisia ja makuisia korppuja.






Laventelisokerin valmistukseen tarvitset vain hienosokeria ja kuivattuja laventelinkukkia.
Nämä kaksi ainesta sekoitetaan keskenään joko mikserissä tai laita ne muovipussiin ja hiero kukkaset rikki pussin läpi.







Laventelikorput (n. 80 kpl )

ainekset joita korppuihin tarvitset

0,5 dl laventelia
4,5 dl sokeria
400 gr huoneenlämpöistä voita ( tai margariinia )
17 dl vehnäjauhoja
3 rkl leivinjauhetta
4,5 dl maitoa
1 kananmuna


Valmistus:

1. laita uuni 175 asteeseen
    miksaa laventeli ja sokeri tavalla jota kuvailin tuossa yllä.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja laventelisokeri keskenään. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
    Sekoita voiseos, jauhot ja maito keskenään. Työskentele taikinaksi.
3. Muotoile taikinasta pitkuloita. Kolme (3) pötkylää  leivinpaperilla päällystettyyn peltin. Painele niitä hieman ( litistä ) Pensselöi kananmunalla.
4. Uunin keskitasolla noin 20 min. per pelti. Anna "pitkojen" jäähtyä jonka jälkeen leikkaa noin centin (1 cm ) paiksuisia paloja. Anna palojen kuivua uunissa n.6 tuntia 75 asteessa.






Suosittelen kokeilemaan. Keittiö täyttyy ihanasta laventelin tuoksusta.
Hyvä tapa syksyllä muistella kesää.

Niin ja se edellisessä postauksessa olevan ruusun ohje löytyy täältä. Ohje englanninkielinen.
Toivottavasti tuosta, teille jotka haluatte kokeilla ruusujen valmistusta, on apua.

Allekirjoittanut kiittää ihanista kommenteistanne :)
Uudet lukijat toivotan tervetulleiksi seuraamaan touhujani.

Nyt laukkuja pakkaamaan jotta päästään sinne keskelle metsää nauttimaan linnunlaulusta ja puron lorinasta.
Puuhaa on paljon tiedossa marjan poiminnan ohella.



Mukavaa alkanutta viikkoa!






4 kommenttia:

  1. Voihan nam! Mä olen kova plikka syömään korppuja, joten näitä on ihan pakko testata. Ja nappaan talteen myös kangasruusun ohjeen. Ihanaa maanantaita :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli ihan uutta minulle! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Empäs ole kuullut saati maistanut. Tuoksu on varmasti ihana kuten aina leipoessa :).

    Mustikka ihanasta elämästä

    VastaaPoista
  4. Itse kylvin keväällä pussillisen laventelin siemeniä ,yksi ainut iti,en tiedä mikä meni vikaan ?Saisko vinkkejä miten ne sais kasvamaan.
    Hyvän näköistä sokeria en tiennytkään et vois käyttää leivonnassa
    ,laventelin tuoksu on hurmaava ,kiitos vinkistä

    VastaaPoista