lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kyllä oli mielenkiintoinen päivä eilen.
Aurinko paistoi, lämpötila nousi plussan puolelle. Yht´äkkiä kun ikkunasta katsoi ulos, oli mieletön lumimyräkkä! Ensimmäinen myräkkä kesti viitisen minuuttia, toinen hieman pidempään.


 Nyt kun uusia lukijoita on liittynyt joukkoomme viime paljastusten jälkeen ( en tiiä oletteko lukeneet paljastuksia itsestäni? ), ajattelin kertoa teille hieman itsestäni.

Olen 40+ suomenruotsalainen tytär, sisko, äiti, mummi. Olen kotoisin eteläisestä Suomesta pienestä kesäkaupungista, Tammisaaresta.
Muutimme 70 luvun alussa Iisalmeen jossa minä olen hoitotädin hoivissa oppinut suomenkielen. 70-luvun puolenvälin pintaan muutimme taas ja tällä kertaa Lappeenrantaan jossa minä sitten aloitin koulunkäyntini Lönnrothin ala-asteella. -80 muutimme takaisin syntymäkaupunkiini.
Olen koko ikäni käynyt suomenkielistä koulua.


Pienenä olin hyvin aktiivinen, harrastin aivan kaikkea mahdollista joista yleisurheilu ja baletti olivat ne kaksi jotka jatkuivat vielä lähemmäs kakskymppiseksi.Olin poikatyttö joka rakasti puissa kiipeilyä joka yleensä päätyi alastuloon selkä edellä mutta ei tuo minun menoa haitannut. Muutamaan otteeseen isä sai ajaa minut paikattavaksi. Siitäköhän syystä hän otti hyvän henkivakuutuksen minulle ;). Olin hyvin tapaturma-altis.
Olin hyvin usein tappelussa poikien kanssa.
Pidän jotenkin vielä Lappeenrantaa kotikaupunkinani. Ilmeisesti se oli onnelista aikaa elämässäni. Muistan hyvin kuinka pettynyt olin kun isä ilmoitti että siirto edessä. Kahdesta vaihtoehdosta hän valitsi T:saaren. Toinen oli Vekaranjärvi.
Minun suomenkieleni on sekoitusta savon- ja karjalanmurretta sekoitettuna "normaaliin" suomeen.

Ensimmäisen lapseni pyöräytin kakskymppisenä. Ja niitä on sitten pyöräytetty muutama. Yhteensä noita on 5.
Olen reilut 20 vuotta tehnyt töitä onnettomuuksien ja ihmishenkien parissa. Tällä hetkellä sairaslomalla, kolmatta vuotta. Nyt haettu uudelleenkouluttautumaan, tekstiili artesaaniksi. Toivottavasti Vakuutusyhtiöltä tulee vihreää valoa.Tämän hetkiset harrastukset ovat aikas minimaaliset noitten vikojeni takia. Rakastan metsässä vaeltamista. Siellä saa sielu ja mieli rauhoittua.
Sairaslomani aikana olen alkanut tekemään kaikenlaisia käsitöitä ( jota inhosin yli kaiken koulussa ).
Luen kirjoja. Ja ne taitavat rajoittua ex-anoppini minulle tuomiin henkimaailman juttuihin käsittelemiin kirjoihin.

Lempiväreihini kuuluu valkoinen, vaalean harmaa ja beige. En ole mitkään värikäs ihminen, tiedän. Mutta hei, nyt on hieman väriäkin alkanut ilmaantumaan sisustukseeni. Nimittäin vaaleanpunainen :).


Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti ;)

Nyt haluan kiittää teitä kaikkia ihanista kommenteistanne :)


Mahtavaa lauantaita hyvät ystävät! !

10 kommenttia:

 1. Kiva, kun kerroit itsestäsi; tiedän sinusta taas piirun verran enemmän :)

  VastaaPoista
 2. Mukava lauantai-päivän aloitus täältä sun luota :)

  VastaaPoista
 3. Mukava tutustua sinuun paremmin...:)

  VastaaPoista
 4. Kiva lyhyt elämänkerta, enpä tiennytkään tuota sinusta, vaikka tovin olenkin blogiasi jo seurannut. Ihanaa aurinkoista viikonloppua!
  Ps. Se eilinen sääilmiö oli kyllä outo: paistaa-sataa-paistaa! Iihhhana somelainen saa!

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva postaus!
  Olet jo mummi ja viiden lapsen äiti! Mä luulin sua noin 30 vuotiaaksi!
  Pidetään peukkuja tekstiiliartesaani opinnoillesi:)

  Mukavaa lauantai-iltaa:)

  VastaaPoista
 6. Mukava lukea lisää sinusta! Pidetään peukkuja, että kouluttautuminen uuteen ammattiin onnistuu -ainakin tuo ala on juuri omiaan sinulle :)

  VastaaPoista
 7. Moi! Hauska tutustua! Minullakin 5 lasta ja sairauslomalla, ehkä vielä hetken..
  Mukavaa kun olet siellä!!

  VastaaPoista
 8. Mukava lukea enemmän sinusta. Minäkin kouluttauduin aikuisiällä tekstiiliartesaaniksi, mutta astman vuoksi jouduin luopumaan omasta yrityksestä. Parhaillaan opiskelen kolmatta ammattia näin nelikymppisenä. Tsemppiä sinulle tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 9. Moi!blogisi on lempparini,(vaikka olenki 15-vuotias tyttö),rakastan maalaisromantiikkaa ja tyyliä jolla myös sinä sisustat kotiasi!:)sieviä kuvia.

  VastaaPoista