sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Pataleipä

 


Heips!


Instan puolella olen katsellut ihmisten leipomiskuvia. Eräs asia mikä näyttää olevan "in" tällä hetkellä on pataleivän leipominen.

Itselläni ei ole kärsivällisyytta antaa leivän kohota 12-24 tuntia joten etsin sellaien nopean pataleivänreseptin.

Oi sitä ilon määrää kun onnistuin leivän leipomisessa. Tämä leipä on todella maukas.

Suosittelen kokeilemaan jos et siis jo ole pataleipää leiponut.














Tässä teille tämän leivän resepti



Nopea pataleipä

4 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja

(öljyä astioiden voiteluun)

Lämmitä vesi noin +42 asteiseksi. Sekoita taikinakulhossa veden joukkoon kuivahiiva ja suola. Anna olla hetken aikaa.

Lisää joukkoon jauhoja vähän kerrassaan, taikinaa sekoitellen. Alusta taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Tämä vie noin 10 minuuttia aikaa.

Öljyä toinen kulho, tai nosta taikina hetkeksi pois kuhosta ja öljyä käytössä ollut kulho kevyesti ruokaöljyllä. Laita taikina kulhoon. Nosta kulho leivinliinalla ja kelmulla peitettynä lämpimään paikkaan noin tunnin ajaksi. Taittele taikinaa muutaman kerran puolen tunnin nostatuksen jälkeen.

Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja nosta pata uuniin kuumenemaan ennen leivän paistamista. Öljyä pata. Voit halutessasi leikata leivinpaperista sopivan kokoisen palan vuoan pohjalle. Taittele taikina vielä kerran varovasti muutamaan otteeseen ja kaada taikina pataan. Voit ripotella hieman jauhoja leivän päälle. Laita kansi padan päälle.

Nosta pata uuniin ja paista leipää kannen kanssa noin 30 minuutin ajan. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä noin viidentoista minuutin ajan.



Leivonta iloa sinulle!




Halauksin

Erica





1 kommentti:

  1. Oi, pataleivät on kyllä syötävän hyviä ja helppoja leipiä. Pahus kun ne loppuu vain niin nopeasti.ihan vaan maistellessa😅😅

    VastaaPoista