perjantai 4. syyskuuta 2015







Riks, raks, posps



Huomenta vaan kaikille.

Tuo minun otsikko..... en syö riisimuroja vaan tuolta minun kroppani kuulostaa ;).

Viikonloppua kohden mennään ja vauhdilla.
Itse asiassa se on jo täällä.

Lämpimät vaatteet pakattu kasseihin.
Villasukat ovat aivan MUST tähän vuodenaikaan.

Mökille siis olen menossa taas pojan ja koiran kanssa.
Eikä meitä haittaa vaikka sataakin.
Sadevaatteet päällä niin ulkona voi puuhastella vaikka kuinka.


Olen leiponut tällä viikolla kaksi kertaa omenakakkua.
Tässä huushollissa kun leipoo ei mikään koskaan mene vanhaksi ;).






Pikkumies oli mukana leipomassa.
Hän halusi laitella omenasiivut kakun päälle.
Aika hyvin onnistui.


Omenakakun resepti on seuraavanlainen.


150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoa


Täyte


2 omenaa
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 rkl  kidesokeria


Uuni 175 astetta
Voitele vuoka, n.24 cm halkasijaltaan
vatkaa rasva ja sokeri kunolla, lisää muna yksi kerrallaan.
Siivilöi jauho ja leivinjauho varovasti sekaan
Kaada taikina vuokaan

Täytteen valmistus

kuori ja viipaloi omenat
laita ne muovipussiin ja lisää sinne kaneli ja sokeri
Ravistele varovasti pussia jotta viipaleet saavat kaneli-sokeri seoksen tasaisesti päällensä
laita viipaleet kakun päälle jonka jälkeen ripottele kidesokeria päälle.

Paista uunissa noin 45 minuuttia







Maistuu sellaisenaan tai vakkapa vispautuvan vaniljakastikkeen kanssa. NAM!








Nautinnollista viikonloppua kaikille!








2 kommenttia:

  1. Tätä täytyykin joskus kokeilla, kiitos ohjeesta :)
    Ajattelin viikonloppuna leipoa syksyn ekan omppupiirakan!

    Löysin ihanan blogisi juuri ja klikkailin heti mukaan seuraamaan, iloa viikonloppuusi :)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa blogini pariin.
    Toivottavasti omppupiirakka maistui :)

    VastaaPoista