maanantai 2. kesäkuuta 2014

TERVETULOA KESÄKUU

Hei vaan kaikille!

Ihana kesäkuu on nyt täällä.
Kaikkien sateisten ja kylmien päivien jälkeen olemme taas vihdoin saaneet aurinkoa ja lämpöä.

Askartelin eilen itselleni uuden olohuoneenpöydän. Arkku joutui uuteen kotiin. Se vei NIIN kamalan paljon tilaa olohuoneesta.

Hain maalta vanhoja lattialankkuja jotka ovat lojuneet ulkona patinoitumassa sekä hieman muuta puutavaraa. Ilman mitään piirrustuksia tai sen kummempia suunnitelmia aloin sahailemaan ja kasaamaan pöytää ;). Minun blogia pidempään seuranneet varmaan muistaa että minulla ei yleensä ole mitään ohjeita projekteissani ;).


Aluksi oli tarkoitus käsitellä ei patinoutunut puu etikka/teräsvillaseoksella, mutta kun minulla EI ole kärsivällisyyttä antaa sen kuivua tarpeeksi, joten sutasin pensselillä hieman valkoista pintaan. Hih....


Tuo saa nyt kelvata kunnes löydän "sen oikean" .


Meillä on meneillään takapihan raivausurakka. Tänne muuttaessani 6 vuotta sitten takapiha oli kuin pommituksenjäljiltä. Oksia ja muita puutarhajätteitä heitelty kahteen giganttiseen kasaan. Pitkään jaksoin sitä kattellakin ennen kuin komensin ukon järkkäämään ISON peräkärryn. No, tuo peräkärryn järkkääminen tänne kesti tovin isännältä.
Minun on sinne tarkoitus rakentaa lehti/puutarhajätekomposti. Eli jos jollain teillä on sellaisesta kokemusta niin auttakee minua hieman. En ole sellaista koskaan värkännyt kasaan. Onko mitään mitä pitää ottaa huomioon?! Anything.

Nyt nappaan kupposen kaffetta ja muutaman sisustuslehden kainaloon, istahdan puutarhaan ja annan ohjeita " orjilleni ".


Aurinkoa päivääsi !
 

9 kommenttia:

 1. Oi mikä pöytä, aivan mielettömän kaunis...ihanan rouhea! Komea on myös tuo lankaköynnös, omistanikin juuri postasin :)

  Minullakin oli täällä melkoinen risusavotta, itsekin syyllistyin kasaamaan risuja talon taakse ja metsänpuolelle...virhe! Eihän me mihinkään siellä maadu, kasat vain kasvoi ja rumensi pihaa. Nyt on kaikki risut kuljetettu pois ja piha siisti. Ihanaa! Me ostimme ihan kompostorin, johon nosta puutarhajätettä sekä viemme kaikki biojätteet. Ostimme siis sellaisen Biolanin ison kompostorin. Se on nyt imenyt jätettä sisäänsä muutaman viikon ajan, saas nähdä millaista kompostimultaa se minulle kehittää. Lehtiä varten tahtoisin vielä oman kehikon pihan perälle...sen hommaan viimeistään ennen syksyn haravointikautta. Raskaita, mutta niin palkitsevia nuo pihapuuhat! Suurempia vinkkejä en siis vielä osaa antaa...täällä ollaan kokeiluasteelle :D

  VastaaPoista
 2. Ihana pöytä ja sopii tuohon kokonaisuuteen niin hyvin!
  Mukavaa viikkoa sinne:)

  VastaaPoista
 3. Kauniin kepeä pöytä! Kivasti olet sen käsitellyt :-)

  VastaaPoista
 4. No wautsi, just hyvä sijaispöytä!! =D Mä oon kade sulle kun osaat sahata, siis kyllä mä sen laudan katki saan vaikka päällä hyppimällä mutta se miltä nyrsityltä se sitten näyttää niin voi taivas... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, olisit näkemässä minun sahaamistani. Ei se aina mene kuin Strömsössä. Ärräpäitä tulee ladeltua aikas usein. Nyt olen jättänyt käsisahan ja käytän kuviosahaa. Vaikka kone käytössä ja suorat viivat vedetty, ei minulta kummiskaan aina laudat ole läheskään suorat ;). Hih....

   Poista
 5. Hauskan pöydän olet pykännyt. Kiva pinta tulee tuosta kun vain ns.sutaisee väriä pintaan. Oikein hyvä!
  Kompostikokemuksista sen verran, että kannatta tehdä siitä tarpeeksi iso ja ilmava. Oma lehti/puutarhajätekomposti on kestopuusta 150cmx150cm ja korkeus n.90cm. Etuseinämä on tehty niin, että siinä on irtolaudat joiden kumpaankin päähän(pystyasennossa) on kiinnitetty10cm x 5 cm laudanpalat. Näitä etuseinämän lautoja lisätään kompostiin sitä mukaa kun tavaraa tulee. Kun komposti on muhinut talven yli poistetaan etuseinämän laudat ja tyhjennetään maatumaton komposti kasalle ja alta kerätään valmis kompostimulta talteen. Omasta kompostista saan yleensa noin puolet multaa ja puolet puolivalmista kompostia jonka sitten laitan pohjalle kun alan kasata taas uutta jätettä kompostiin. Lisäksi laitan tuoreen kompostijätteen väliin muutaman kerroksen puolivalmista kompostia jotta uuden kompostijätteen maatuminen lähtee hyvin käyntiin. Kannattaa kastella välillä kompostia jos se vaikuttaa kuivalta helteellä esimerkiksi. Komposti on hyvä alun alkaen sijoittaa varjoisampaan paikkaan pihalla etei se kuivu liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannesti kiitos kokemuksesi jakamisesta. Nyt olen jo huomattavasti viisaampi.
   Kiitoksia sinulle!

   Poista