lauantai 16. maaliskuuta 2013

Lisää GG:tä ja vaahtokarkkikuorrutetta

Kyllä tuli juostua eilen kylillä enkä kuitenkaan muistanut kaikkea ;)
Ja tänään sitten loppurutistus ennen kuin vieraat saapuvat kl.15. Silloin meidän koti täyttyy vaahtosammuttimen korkuisista tytöistä ja pojista :)






Nämä oli aivan pakko napata mukaani kun piipahdin DesignWestissä.
Siellä minä käväisen täydentämässä omia ja tyttäreni GG mukeja yms....


Tällä kertaa tuli mukaan kotiin uusi lattemuki, pieni kulho, lusikka, keväinen keittiöpyyhe sekä servetit.



Siis on se kumma kun minä tuppaan unohtamaan että minulla peukalo kipeä ;)
Minä fiksu olin päättänyt että teen vaahtokarkkikuorrutteen pikkumiehen kakkuun, sokerimassan sijaan. Siis haloo. Helpommalla olisin päässyt jos olisin kaupasta ostanut valmista sinistä sokerimassaa. Mutta ei, meikäläinen väsää ihan ite ja pentele vielä vaivasin käsin kunnes vanhempi poika ilmestyi keittiöön ja sanoi että olisikohan parempi jos ottaisin vaikka monitoimikoneen tai jotain ,sillä  se mitä suustani päästelin oli 
K-18 ;).

Ajattelin jakaa kanssanne tämän vaahtokarkkikuorrute reseptin jonka sain tyttäreltäni


Ainekset
400 gr vaahtokarkkeja
1 1/2 pkt tomusokeria
1 1/2 -2 rkl vettä
Halutessa jotain elintarvikeväriä

Ohjeet:

Sihtaa noin puolet tomusokerista kulhoon valmiiksi odottamaan.
Voitele hyvin kevyesti kuumuutta kestävä kulho kasviöljyllä.
Kaada vaahtokarkit kulhoon. Lisää vesi. Kuumenna mikrossa 30 sek. jaksoissa täydellä teholla joka välissä sekoittaen kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi. Sulamiseen kuluu yht. n. 2 minuuttia mikrosta riippuen.
Tee tomusokerin keskelle kuoppa (kulhoon) ja kumoa sulaneet vaahtokarkit tomusokerikuoppaan.
Voitele käsiäsi kasviöljyllä estääksesi taikinaa tarttumasta käsiisi. Taikina on hyvin tahmeaa tässä vaiheessa. Alusta loput tomusokerista vaahtokarkkisulaan ja lisää tomusokeria vähän kerrallaan.
Vaivaa kunnes seos on tasaista ja sileätä, irtoaa kulhon reunoilta ja muuttuu kiinteäksi, sileäksi palloksi. Kääri taikina kaksinketaiseen kelmuun ja anna seistä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
Vaahtokarkkimassa säilyy noin pari viikkoa. 
Kun alat leipoa taikinasta kuorrutetta taikka hahmoja, pehmitä taikinaa mikrossa n. 15-20 sek.. Lisää tomusokeria, jos taikina menee liian tahmeaksi.

Tiedoksi teille että tämä on TODELLA tahmeaa hommaa käsin väsätä.


Leppoisaa lauantaita kaikille !




9 kommenttia:

  1. Aivan ihanat keväiset GG:t! <3

    Ja vaahtiskuorrutteen teko on kyllä tahmaista puuhaa, mutta maistuu niin paljon paremmalta kuin sokerimassa. On se vaivan arvoista. :)

    Ihania juhlia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Hieman se vaivaaminen käsin otti peukalon päälle ;)
      Kiitos ystäväiseni

      Poista
  2. Niin söpön herkkuväriset GG:t nappasit mukaan <3!
    Olis varmaan aika munkin päivittää taas Greengate-valikoimaani...

    Mukavia juhlia kera lapsukaisten!

    VastaaPoista
  3. Ihanan hempeät GreenGate ostokset.
    Ihania juhlahetkiä <3

    VastaaPoista
  4. Todella keväisiä ostoksia. Ihanaia juhlahetkiä viikonloppuusi! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  5. Uutena lukijana ihanassa blogissa! :-)

    GG:t on niin ihania kerrassaan, niitä ei vaan voi vastustaa! :-)

    Mukavaa lauantaita! :-)

    VastaaPoista
  6. Ihanat uudet GeeGeet ! Hauskoja juhlia :)

    VastaaPoista
  7. Ihania GG:itä! On ne vaan niin ihania astioita...Mukavaa juhlaa teille. :D Kuule saako kysyä millä kuvankäsittelyohjelmalla teet noi kivat kehykset kuviisi, ovat tosi kivan näköiset? Vinkkinä heitän vielä että mun blogissa pari arvontaa meneillään, jos kiinnostaa niin käypä kurkkaamassa. ;)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania gg:n ostoksia teit! <3
    Vaahtokarkkikuorrute on tahmeaa tehdä, mutta ah, niin hyvää!:)
    Oikein mukavia juhlia teille!

    VastaaPoista